Hlavní stránka | Registrace uživatele | Stanovy spolku | O nás | Kontakt
 HledatMapa stránek
Občanské sdružení Nad Drahaňským údolím Nad Drahaňským údolím, z.s.
U jízdárny 1136/7
184 00 Praha - Dolní Chabry
O problému | 10 důvodů | Jak pomoci? | UR 518-519 | Petice za rozumné řešení okruhu kolem Prahy Registrováno: 446 uživatelů.

TÉMA

Silniční okruh Silniční okruh

Paralelní dráha Paralelní dráha

Elektrárna Čimice Elektrárna Čimice

Centrum Palmovka Centrum Palmovka

Krajina a příroda Krajina a příroda

Územní plánování Územní plánování

Občanská sdružení Občanská sdružení

Ostatní Ostatní

Zprávy odjinud Zprávy odjinud

RUBRIKY

Aktuality Aktuality

Akce Akce

Monitoring médií Monitoring médií

Tiskové zprávy Tiskové zprávy

Otevřené dopisy Otevřené dopisy

Dokumenty Dokumenty

Dopisy občanů Dopisy občanů

Letáky Letáky

Mapy - plány Mapy - plány

Petice Petice

Legislativa Legislativa

Odkazy Odkazy

Fotografie Fotografie

Video Video

Dokumenty o.s. Nad Drahaňským údolím Sdružení NDÚ

Video


TZ: INICIATIVA "Za rozumný okruh Prahy": Otevřený dopis - Andrej Babiš - předseda hnutí ANO 2011

Vážený pane předsedo,

v rozhovoru min. dopravy D. Ťoka zveřejněném dne 21.8. t.r. v Hospodářských novinách  jsme s velkým rozhořčením zaznamenali lživé a hrubě urážlivé výroky týkající se  Pražského okruhu. Citujeme: "Máme třeba možná patnáctiletý dluh na Pražském okruhu. Tam jsme v absurdní situaci, lidé si kolem budoucí dálnice nakupovali domy a najednou zjistili, že jim povede 100 metrů za domem. Co napadne průměrného Čecha? Založí občanské sdružení a zabrání stavbě. Půl promile obyvatel terorizuje zbytek, protože se nepodívali do územních plánů."  Takový výpad pana ministra nás škokoval o to více, že nevychází snad z  neinformovanosti a neznalosti kauzy  Silničního okruhu kolem Prahy. S D. Ťokem se totiž někteří z nás před nedávnou dobou dokonce setkali, problematiku okruhu mu z našeho pohledu vysvětlili a předali základní písemné podklady.

Jeho výroky v HN zcela překrucují skutečnost a  mají  za cíl  poškodit a znevážit představitele samospráv celé řady dotčených městských částí  hl. města Prahy, několika středočeských obcí, občanská sdružení a mnoho jednotlivých občanů a jejich mnohaletý naprosto  legitimní a vysoce kvalifikovaný odpor proti krajně nevhodné trase  transevropské dálnice navržené v 60. letech minulého století  umístěné v dnes  hustě obydlených okrajových částech Prahy s cennými přírodními územími. O relevantnosti argumentace odpůrců dálnice skrz hlavní město svědčí mimo jiné několik vyhraných soudních sporů u Nejvyššího správního soudu v Brně či Městského soudu v Praze či zrušující stanoviska Ministerstva pro místní rozvoj vůči příslušným územním rozhodnutím.

Dmníváme se, že jste se základními aspekty "oficální" trasy okruhu a alternativní  tzv. Regionální varianty vedené Středočeským krajem dostatečně seznámen a proto zde nezacházíme do dalších podrobnodtí. Pouze připojujeme pro informaci ( a ilustraci "půl promile obyvatel") dopis min. dopravy P. Dobešovi   z 11.1.2012  podporující Regionální variantu s podpisy dvanácti starostů městských částí Prahy a středočeských obcí a též nejnovější Prezentaci návrhu vyloučení kamionové dopravy z hl. města Prahy, který byl zpracován  Sdružením Ing. Milan Strnad a firma Nýdrle s.r.o.

Názor pana ministra Ťoka je  také ve flagrantním  a pro občany nepochopitelném a nepřijatelném   rozporu  s pražským  volebním programem hnutí  ANO 2011 z října 2014 , kde se praví: "… dokončení obou silničních okruhů a radiální komunikace nikoliv tak, aby jako doposud trasa dálnice vedla tam, kde si spřátelený podnikatel zakoupil pozemky a nyní čeká na jejich zhodnocení mj. zpracováním rozumných variant a jejich úplným posouzením: uvedený přístup mj. zahrnuje prosazení vedení vnějšího okruhu dále od města současně s výstavbou mostu pro vnitroměstskou dopravu mezi Bohnicemi a Suchdolem, opuštění představy, že východní část okruhu povede sídelními útvary (Běchovice, Černý |Most) …“.

Dovolili jsme si, vážený pane předsedo, obrátit se v této záležitosti  přímo na Vás a závěrem bychom Vás  chtěli  požádat, abyste předmětné výroky pana ministra Ťoka  ze své pozice  posoudil a vyvodil  nějaký závěr. Jsme toho názoru, že by na místě byla veřejná  omluva pana ministra, pokud pochopitelně pravdivost a odůvodněnost  svých slov neprokáže.

S pozdravem

jménem petičního výboru Iniciativy "Za rozumný okruh Prahy" (www.rozumnyokruh.cz)

JUDr. Petra  Šubrtová
mob. 606848837

Ing. Jaroslav Korf
mob. 603843014

NDU z.s.,
2015-08-25
přečteno 2054x

[Zpět]

UŽIVATEL

Uživatel: Heslo:


Občanské sdružení Nad Drahaňským údolím

Facebook-občanského sdružení Nad Drahaňským údolím
MČ Dolní Chabry-Oficiální stránky MČ Dolní Chabry
MČ Suchdol-Oficiální stránky MČ Suchdol
Nerwy.cz-NeRWY / Ne letecký hluk na severu Prahy
Zeleni-Strana zelených v Praze 8
Praguewatch.cz-Praha pod lupou
Hlavní stránka | Registrace uživatele | Stanovy spolku | O nás | Kontakt
Copyright©2024 Hana Francová - FlexyWEB TOPlist